JAHANAM (2014)
JAHANAM (2014)
Author
Rating
4.22 of 5 Votes: 5
languge
English
publisher
Buku Fixi
Rate book
Terus terang buku ni memang best.Perasaan Best dari awal hinggalah muka surat 253. Start 254 feel aku macan zaman sekolah tulis karangan yang akhirannya seperti "rupa rupanya itu semua adalah mimpi..."Tu pasai memula aku nak bagi 5. Tapi aku ni kedekut, jarang buku aku dapat 5. Tapi sebab last 2 chapters yg mcm terlalu fiksyen.. Memang lah ni buku cerita sememangnya fiksyen... Terpaksalah Kaksom bagi 4 bintang.Still dlm lingkungan Hebat kan!!!Kenapa aku cakap buku ni best:1. 2.3. Slow paced yang pada akhirnya para pembaca akan diserang dengan kejutan (tak tahu perkataan sesuai) yang bertubi-tubi . Susah nak dapat fiksyen yang tak menggunakan unsur ghaib atau paranormal atau mistik untuk menyenggamakan minda (mind-fucking) dan membuat pembaca teruja . Ada lah juga beberapa plot yang tidak dijelaskan kenapa sama ada penulis sengaja nak buat pembaca mencipta andaian sendiri atau ada sambungan nya (manalah tahu kan) . Cuma ada rasa kurang selesa dengan perkataan yang diulang semula pada bahagian lain (contoh: tercangak) dan beberapa perkataan lain yang saya dah lupa :p Ini hanyalah sekadar apa yang saya rasa .Btw , teringin nak tahu cons cerita dalam buku ni . So para pen-review boleh lah ya bagitau disamping memuji sahaja :p
Reviews
LJA0824
jahanam. sesuai dengan tajuk. memang jahanam.
booxthang
Best sgt. Pure. Sempoi. Bijak. Rare
inthebluesky
plot twist. as usual
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)
Other books by Hasrul Rizwan