NGERI (2011)
NGERI (2011)
Rating
3.43 of 5 Votes: 3
ISBN
967103845X (ISBN13: 9789671038451)
languge
English
publisher
Buku Fixi
Rate book
Mmm,novel nih...boleh laa.Jalan cerita biasa sangat,tapi still boleh tarik aku untuk terus habiskan sampai ending.Jalan citer memang awal2 chapter macam dah boleh dijangka,sampai part siapa pembunuh pun aku dah boleh teka siapa.Cuma twist dekat ending tuh aku agak suke jugak,walaupun biasa.hehe.Ape2 pun,yang boleh aku cakap,kalau penulis detailkan lagi cara pembunuhan lagi bagus,baru la kena dengan nama ngeri.Kihkih Ini buku kedua keluaran FIXI yang aku beli. Masa beli tu, memang tertarik dengan layout depan. Tangan memegang pisau dan darah. Memang kontroversi mukadepan tu. Bagi aku, ini adalah buku FIXI yang paling thrill, intense, dan psiko, but still boleh enjoy since penggunaan bahasa yang santai, mudah faham. less scientific terms untuk kurangkan kusut kepala hotak senang hadamlah lebih kurang. Ada komen yg kata cerita digarap ala-ala CSI tapi kurang jelas perincian. Bagi aku, pembunuhan berlaku selepas skrip dihasilkan, siapa yang jalankan, kenapa dia jalankan itu patut kekalkan misteri. Barulah thrill. Bagi aku, misteri harus dikekal rahsia untuk pelihara rasa ingin tahu, dan ada rahsia lain yang patut diungkap, (well spearuh misteri diungkai dalam Mangsa). Lagi satu, aku suka pihak polis yang seperti tak dapat tangkap penjenayah sebenar sbb lack of technology etc etc. itu sangat real. Lepas baca Ngeri, aku baru tau polis tak semestinya dapat tangkap penjenayah. Kalau nak baca ala-ala CSI, aku cadangkan baca tulisan Rozlan Mohd Noor, Inspector Mislan's series. Berbalik pada Ngeri, aku suka baca sebab walaupun pembunuhan kejam dan gila, aku still tak rasa mual. Sesetengah buku FIXI, pembunuhannya memualkan aku. Ngeri ni mild-mild je tahap kegelian pembunuhannya.Apa-apa pun, Ms Gina adalah one of my favorite authors. :)Lima bintang sebab, walaupun dah habis baca, terasa nak baca lagi. dan tak bosan nak baca lagi.
Reviews
Bclakes0903
Kengerian buku ini, pada gua, tak sampai. Semacam separuh-ngeri sahaja. Percubaan yang baik.
emily_w
terasa seperti melihat saw atau final destination.
Isra
Baca laju laju.
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)